Vrijwilligers gezocht
Voor informatie en aanmelding kun je contact met ons opnemen via: (0416) 700 233. Je kunt je ook aanmelden door een e-mail te sturen naar info@het-run.nl, geef op voor welke werkgroep je belangstelling hebt.
Graag ontvingen wij in deze mail de volgende gegevens:
Naam, geboortedatum, straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mail, werkgroep voorkeur en eventueel een aanvullingen of toelichting.
Momenteel kennen wij de volgende werkgroepen:
-
Werkgroep WET (Water, techniek en klussen)
-
Werkgroep Kassa en Financiën
-
Werkgroep PR (Public Relations)
-
Werkgroep VR (Vrijwilligers)
-
Werkgroep Schoon (Terrein opruimen en poetsen)
-
Werkgroep Toezicht
-
Werkgroep Groen
Werkgroep PR.
De werkgroep PR werkt nauw samen met de werkgroep VR (Vrijwilligers). Er wordt eens in de 4 tot 6 weken vergaderd.
De vergaderingen duren ongeveer 2 uur per keer. De meeste werkzaamheden kan men thuis doen. Er wordt regelmatig gebeld en gemaild met de andere leden van de werkgroep PR en VR.
Werkzaamheden:
-
Verzorgen en uitbrengen van de nieuwsbrief “Het Run” (In het zomerseizoen eens per 4 weken. In de rest van het jaar eens per 6 weken).
-
Website verzorgen.
-
Jaarlijks een huis-aan-huis folder maken en verspreiden.
-
Folders verspreiden bij gemeente, bibliotheek, horeca en recreatiebedrijven.
-
Sponsors werven en contacten onderhouden.
-
Diverse publicaties verzorgen, zoals bijvoorbeeld een vrijwilligersfolder.
Werkgroep VR.
De werkgroep VR is de kleinste werkgroep, bestaande uit twee personen. De werkgroep werkt nauw samen met de PR (Public Relations) werkgroep en er is regelmatig contact tussen de VR- en PR-mensen.
De meeste werkzaamheden doet men vanuit thuis via e-mail en telefoon op tijden die zelf worden ingedeeld. Het uitvoeren van de werkzaamheden die deze werkgroep met zich meebrengt kan de vrijwilliger dus doen in de tijd dat het hem of haar het beste uitkomt.
Werkzaamheden
-
Het werven van nieuwe vrijwilligers.
-
Aanspreekpunt zijn voor alle vrijwilligers.
-
Kleding voor vrijwilligers regelen (bijvoorbeeld het t-shirt met logo).
-
Activiteiten organiseren voor vrijwilligers (bijvoorbeeld een winterwandeling, een avond zwemmen bij schemerlicht, barbecue en een groot feest aan het eind van het seizoen).
-
Contact onderhouden met andere zwembaden, die door vrijwilligers gerund worden.
-
Stukjes schrijven voor de nieuwsbrief.
Werkgroep schoon.
De werktijden worden gepland in een rooster. Men kan van tevoren aangeven op welke dagen men beschikbaar is. Dit rooster wordt thuisgestuurd. Het is mogelijk de werktijden met andere vrijwilligers van de werkgroep onderling te ruilen.
De dagcoördinator van het zwembad is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. De coördinator plant de dagelijkse werkzaamheden en regelt dit met de vrijwilligers. Bij vragen of problemen kunnen vrijwilligers altijd contact opnemen met de coördinator.
Werkzaamheden terrein opruimen.
Dagelijks wordt het hele terrein opgeruimd en schoongehouden. Tot het terrein horen de ligweide, fietsenstalling, perrons rondom het bad, lasergamebaan en de beplanting. De afvalbakken moeten geleegd worden en plastic zakken zo nodig vervangen. Het afval moet gedeponeerd worden in de daarvoor bestemde container.
Werkzaamheden poetsen.
Dagelijks schoonhouden van omkleedruimtes, douches, toiletten, urinoirs, vloeren, wanden en deuren. Van tevoren wordt er een schoonmaakplan gemaakt. Het komt regelmatig voor, dat er extra werkzaamheden uitgevoerd moeten worden (zie schema in de poetskast).
Werktijden.
Schoonmaakwerkzaamheden na sluitingstijd (meestal 18.00 uur). In het hoogseizoen moet er bij drukte vaker gepoetst worden.
Veiligheid.
Om veilig te kunnen werken zijn er instructiebladen voor de werkzaamheden en voor de poetsmiddelen die gebruikt worden. Het is belangrijk de veiligheidsvoorschriften te volgen en de voorgeschreven beschermingsmiddelen te gebruiken.
Werkgroep Toezicht.
De werktijden van de toezichthouders worden ingepland in een rooster. Iedereen krijgt dat thuisgestuurd. Men kan de werktijden onderling met andere toezichthouders ruilen. De werkzaamheden worden dagelijks met de teamleider en de badmeester besproken.
De toezichthouder moet een t-shirt met logo en naam dragen. De toezichthouder is niet verantwoordelijk voor voorvallen in en rond het zwembad, maar moet dan altijd de badmeester waarschuwen. De teamleider en de badmeester zijn de eindverantwoordelijken.
Werkzaamheden
-
Vanaf 18 jaar toezicht bij het diepe bad
-
Vanaf 16 jaar onder begeleiding bij het instructie- en kleuterbad
-
Helpen bij alle voorkomende kleine problemen bijv. pleisters plakken
-
Toiletten controleren en eventueel schoonmaken
-
Perrons schoonhouden
-
Bij problemen altijd badmeester en teamleider waarschuwen
-
Bij drukte moet er altijd toezicht zijn bij de glijbaan
Toezichthouders krijgen allemaal een lijst met regels, die gelden in en rondom het zwembad.
Werktijden
Er wordt in twee diensten gewerkt (een vroege en een late dienst). De werktijden beginnen 30 minuten voor de openingstijd van het zwembad.
Doordeweekse dagen: 13.30 – 19.30 uur
Weekenden en vakantieweken: vroege dienst: 10.00 – 15.00 uur, late dienst: 14.30 – 20.30 uur.
Werktijden in de schoolvakantie zijn hetzelfde als tijdens de weekenden.
Werkgroep Groen.
De verzorging van het prachtige groen op het zwembadcomplex is de verantwoordelijkheid van de Werkgroep Groen. De werkzaamheden worden gedaan volgens een rooster. Men kan van tevoren aangeven op welke dagen men beschikbaar is. Dit rooster wordt thuisgestuurd. Het is mogelijk de tijden onderling te ruilen. De werkzaamheden worden gepland door de staf.
Werkzaamheden
In de winter snoeien, blad verwijderen, borders spitten en onkruid wieden. Eenmalige klussen, zoals omzagen van bomen, afrasteringen plaatsen en alle verdere voorkomende werkzaamheden. In de zomer vooral schoffelen en onkruid wieden.
Werktijden
Winter en vroeg voorjaar: 4 of 5 zaterdagen. ’s Zomers ongeveer 5 keer op een woensdagavond of op een zaterdagochtend.
Veiligheid
Bij de uitvoering wordt ook streng gelet op het veilig werken. Verder is er veel aandacht voor een gezellige sfeer.






